Privacy

Verwerking en beveiliging van persoonsgegevens

Wanneer je een boeking maakt via onze website, hebben wij bepaalde gegevens nodig.

Ook in andere gevallen, zoals bij informatieaanvragen, bijvoorbeeld per telefoon of via het contactformulier van onze website, verwerken wij gegevens.

Wat willen wij van je weten?

Wij maken gebruik van een boekingssysteem. Hierin vragen wij naar je persoonlijke gegevens. Wij bewaren hier ook gegevens over je eerdere boekingen. Dan kunnen we je sneller en gerichter helpen.

Hieronder staat beschreven welke gegevens wij kunnen verwerken en wat wij daar mee doen.
De gegevens zijn ook nodig om je boeking te kunnen registreren en je boeking bij onze partners te voltooien.

Je voornaam, voorletters, achternaam, geboortedatum en geslacht
Om je in het vakantiehuis maar ook in onze verdere communicatie persoonlijk te kunnen aanspreken, gebruiken we graag je persoonlijke gegevens.

Adres, woonplaats en land
De meeste boekingsgegevens sturen wij je per e-mail op. Eventueel sturen wij sommige informatie per post.

Telefoonnummer
Soms hebben wij vragen over je boeking. In sommige gevallen bellen we voor vertrek of na afloop om te vragen of alles duidelijk is en of alles naar wens is geweest.

Email
Je emailadres hebben we nodig om je per mail te kunnen bereiken en je boeking te kunnen bevestigen.

Aantal volwassenen, kinderen, baby’s en huisdieren
Wij vragen naar het aantal volwassenen, kinderen, baby’s en huisdieren voor een correcte registratie en service en om de eventuele toeristenbelasting of extra kosten te kunnen berekenen.

IP-adres
Op internet kijken we mogelijk naar je IP-adres. Wij onthouden je voorkeuren en om je een passend advies te kunnen geven.

Verder gebruiken wij je gegevens voor het volgende:

Service
Je kunt ons per telefoon, per mail en via Social Media bereiken. Om je zo goed mogelijk te helpen slaan wij je gegevens en vragen op.

Nieuwsbrieven
Wij versturen geen nieuwsbrieven.

Vordering gegevens
Soms gebruiken we gastgegevens om fraude te onderzoeken, te voorkomen en tegen te gaan. Onder omstandigheden zijn we verplicht persoonsgegevens door te geven aan bepaalde instanties. In verband met sanctiewetgeving kan het onder omstandigheden ook voorkomen dat wij je gegevens moeten delen met bijvoorbeeld financiële instellingen.

Mochten persoonsgegevens buiten de Europese Unie worden verwerkt dan dient de toepasselijke wetgeving steeds te worden nageleefd en dienen passende maatregelen te worden genomen.

Maatwerk
Als je onze website bezoekt, ons liked op Facebook of een boeking maakt onthouden wij wat je leuk vindt.

Wij gebruiken je gegevens ook om onze dienstverlening en website te verbeteren en maatwerk te kunnen bieden. Tevens kunnen wij je gegevens gebruiken om nuttige advertenties te laten zien op bijvoorbeeld Facebook en/of Twitter. Wanneer je Social Media gebruikt op verschillende apparaten is het mogelijk dat je deze advertenties ook op deze andere apparaten ziet. Cookies spelen daarbij een rol.

Contact, inzage, wijzigen of verwijderen gegevens
Op verzoek zullen wij je aangeven of en welke persoonsgegevens wij van je verwerken. Je kunt deze gegevens altijd opvragen, verbeteren, aanvullen, of laten verwijderen.

Klachten
Mocht je een klacht hebben ten aanzien van de verwerking van je persoonsgegevens dan kun je je ook richten tot de relevante overheidsautoriteit (Autoriteit Persoonsgegevens).

Bewaartermijnen
We bewaren je persoonsgegevens zo lang dat redelijkerwijs nodig is voor de doeleinden zoals beschreven in dit document. Op basis van onder meer wetgeving kan het echter nodig zijn dat wij gegevens langer bewaren.

Grondslagen
Op basis van wetgeving moeten wij aangeven welke zogenaamde grondslagen gebruikt worden bij de verwerking van persoonsgegevens. Daarbij wordt hoofdzakelijk gekeken naar de verwerking van gegevens op basis van 1) een overeenkomst, 2) in verband met een gerechtvaardigd belang van Appartement-Westendorf/OneStepTravel BV, 3) een gegeven toestemming en 4) in verband met een wettelijke plicht.

Je gegevens gebruiken wij hoofdzakelijk in verband met je boeking ofwel een overeenkomst. Je boeking wordt geregistreerd, wij doen er alles aan om je verblijf zo aangenaam mogelijk te maken. Aanvullende contactmomenten, zoals reviews, marketingactiviteiten en het registreren en analyseren van je handelingen geschiedt in verband met een gerechtvaardigd belang.

Beveiliging gegevens
Wij maken gebruik van een beveiligde SSL-verbinding op de gehele website. Wij maken voor de beveiliging van door ons verwerkte persoonsgegevens gebruik van veiligheidsprocedures, onder meer om te voorkomen dat onbevoegden toegang krijgen tot deze gegevens.

Cookie-beleid

Welk belang heb je bij het plaatsen van cookies?
Wij streven ernaar dat je het zowel op vakantie als op de website zoveel mogelijk naar de zin heeft. Cookies helpen deze ervaring op de website te verwezenlijken.

Wij gebruiken cookies (en andere technieken, samen cookies genoemd) om websites te analyseren, deze gebruiksvriendelijker te maken, Social Media aan te kunnen bieden en eventueel om je op en buiten de website relevante aanbiedingen te tonen. Door gebruik te maken van de site, stem je hiermee in.

Een cookie is een klein tekstbestandje dat bij je bezoek aan een website op je computer of andere apparatuur wordt geplaatst. Door het plaatsen van deze cookies kan OneStepTravel je direct en in de toekomst beter van dienst zijn. Zowel wij als partijen waarmee wij samenwerken (bijv Google en Facebook) kunnen cookies plaatsen op je computer en andere apparaten. OneStepTravel onderscheidt verschillende soorten cookies:

Functionele cookies worden gebruikt om het gebruikersgemak te bevorderen zodat je bijvoorbeeld niet steeds opnieuw eenzelfde selectie hoeft te maken of in te loggen als je dat al eerder hebt gedaan.

Monitoring/Analytics cookies worden met name namens andere partijen geplaatst zoals Google Analytics. Hiermee kan OneStepTravel het bezoekgedrag in kaart brengen en haar dienstverlening hierop aanpassen zodat we je nog beter van dienst kunnen zijn.

Kun je cookies verwijderen?
Je kunt altijd de cookies op je apparaat verwijderen via je browser. Je kunt ook zelf bepalen of je cookies wilt accepteren. In de meeste webbrowsers worden cookies automatisch geaccepteerd. Je kunt je browser zo instellen dat cookies worden geweigerd. Graag wijzen wij je erop dat het uitzetten van cookies je gebruik van websites kan beperken.

Appartement-Westendorf
Onder ‘Appartement-Westendorf’ wordt verstaan, OneStepTravel BV, Nijverheidsweg 6a, 1671 GC Medemblik. In dit kader kan het voor komen dat je gegevens gebruikt worden in verband met werkzaamheden door en onderzoeken van accountants of andere adviseurs.

Veranderingen
Deze privacyverklaring is afgestemd op het gebruik van en de mogelijkheden op deze site. Eventuele aanpassingen en/of veranderingen van deze site, kunnen leiden tot wijzigingen in deze privacyverklaring. Het is daarom raadzaam om regelmatig deze privacyverklaring te raadplegen.

Contactinformatie voor vragen en feedback
We controleren regelmatig of we aan dit privacy beleid voldoen, en of ons gevoerde privacy beleid nog voldoet aan de Nederlandse en Europese wetgeving. Als je vragen of opmerkingen hebt over dit privacy beleid, kun je contact met ons opnemen:

OneStepTravel BV
Nijverheidsweg 6a
1671 GC Medemblik
info@onesteptravel.nl
KVK 67875645