Kirchberg Wintersport

Appartement Kirchberg – Wintersport

Ben je voor een fijne wintersportvakantie in 2019 op zoek naar een appartement? Dan zit je in Kirchberg goed!
Kirchberg is samen met Kitzbühel de plaats waar je moet zijn voor een geweldige skivakantie. In het grote en gevarieerde wintersportgebied in de Kitzbüheler Alpen kun je niet alleen kun je hier dagen skiën maar ook de dorpen hebben geweldige après ski mogelijkheden, gezellige winkels en fijne restaurants.

Het gebied heeft op de hellingen veel mooie graslanden die in de winter, als het moet, besneeuwd kunnen worden door de vele uiterst moderne sneeuwkanonnen die er zijn. De kunstmatig aangelegde meren in het gebied zorgen voor de wateraanvoer die er bij het besneeuwen nodig is. Zo is het gebied sneeuwzeker van december tot april.

Uitgelicht

1 nacht vanaf € 158
Kirchberg In Tirol (AT)
Chalet Kirchberg
21 Personen
8 Slaapkamers
3 Badkamers
 
1 nacht vanaf € 122
Kirchberg In Tirol (AT)
Chalet an der Piste
12 Personen
6 Slaapkamers
3 Badkamers
 
1 nacht vanaf € 187
Kirchberg In Tirol (AT)
Chalet Fernblick
26 Personen
10 Slaapkamers
6 Badkamers
 
1 nacht vanaf € 92
Kirchberg In Tirol (AT)
Maria Leni
6 Personen
3 Slaapkamers
2 Badkamers
 

Skiën in Kirchberg

Het gebied telt ruim 170 kilometer aan pistes, gevarieerd in moeilijkheidsgraad. Zo heeft u 91 km blauwe pistes, 57 km rode en 25 km zwarte pistes. Maar niet alleen gewone afdalingen ook voor snowboarders is het gebied een waar paradijs. Het funpark KitzSki Snowpark ligt in Kitzbühel op de Hanglalm. Hier vindt u de rails, ramps en kickers voor de beginnende maar ook voor de gevorderde boarder.

Het skigebied is te bereiken met twee grote liften, de Fleckalmbahn en de Maierlbahn. In het totaal telt het gebied 7 sleepliften, 28 stoeltjesliften en 11 gondels. Langs de routes vindt u vele skihutten waar u kunt genieten van een heerlijke lunch in het zonnetje.

Langlaufen

Ook voor de langlaufers is Kirchberg een goede locatie. Met 58 km aan loipes en in het totaal 120 km met Kitzbühel erbij heeft u voor alle niveaus loipes door het hele gebied. De bekendste Sonnenloipe is een route van 20 km en gaat door prachtig gebied.

Wandelen

In de winter is het skigebied ook geweldig voor de wandelaars. U heeft in de regio Kirchberg een bosrijke omgeving met vele wandelpaden. Een prachtige route loopt op de Sonnberg waar u de verschillende boerderijen passeert. Het is ook mogelijk, gratis, vanuit Kirchberg te wandelen onder begeleiding van een gids. Eventueel kunt u sneeuwschoenen huren. Check de plaatselijke VVV.

Zwemmen

In Kitzbühel is Aquarena, een groot zwembad met glijbanen. Gezellig voor en met de kinderen.

Kirchberg – Après ski

Après ski in Kirchberg is een feest! Er zijn hier vele bars en meerdere discotheken. De bekendste gelegenheid is de Eisbar. Hier treffen de vele vakantiegangers elkaar na het skiën om er een gezellig feest van te maken. Ook de Londen Pub in Kirchberg is een populaire gelegenheid.